Tuesday, April 22, 2008

Pengenalan - Siapa Norul Hizam...

Nama die Norul Hizam bin Che Rum.apepun bapanya iaitu che rum bukanlah pengasas butik ROM di KLCC dan beberapa cawangan lain..budak ni dilahirkn di spital besar pada 23 jan 1982 pada waktu malam agaknye(memandangkan factor kulitnya yang agak gelap dan legam,hahah)..pada waktu zaman kanak-kanaknya kami xtau ar nak cite pe sbb kami (zai n aijat) tak membesar besama norul nih. Mungkin dah mmg suratan takdir kami sume x membesar bersama..kalo x mesti dari kecik kami dah buli die. Wakakakak..die nih ialah saudara lelaki kepada encik jai/Zai/Din..bapak norul ni ialah uncle atau pakcik jai..
aku ingat lagik 1st time aku jupe Sampah(nama manja norul) nih, masa tuh thn 1998 masa ak form2, masa tuh gak aku ngah main keta control ngan Bad kat dpn kedai Arwah pkck Ajib kat JALAN SALLEH KAMPUNG BARU KULOMPO..syok woo..tetibe ade sorang mamat yg x hensem nih gelak2 cam knal jek aku ngan bad..sebok tol..kaco jek..time tuh aku blum kawan lagik ngan setan tuh.. so aku wat dek jek ar..dah ar rambut panjang, kulit ‘cerah’..dahtu bkn nk salam2 ke time jupe orang..itu ar kali pertama aku tengok ‘mangkok’ tuh..dari pandangan pertama aku dah agak die nih ‘biol’..then apabila aku pikir blk arini, memang die biol..hahah..jahatnye..Kenapa cakap die camtuh??x baik tau.abih die dah ar rambut panjang, pastuh si Bad kata umur die baru 16..mane logic..budak umur 16thn rambt panjang..dahtu muke lak tua cam umur 20 jek time tuh..pastuh bad gitau die dah benti sekolah..tuh aku ckp die ‘biol’..hahah..”ape ar benti skolah, aku pandai sket dari die pun nak sekolah lagik, die sedap2 jek benti”-kata aku dalam hati..
Mulai hari itu. Bermulalah detik2 dan peristiwa htam legam yang terpahat kat kitorang..peristiwa nih actually mengubah kehidupan jai terutamanya.serta aku dan beberapa kawan yang lain..bersambung…

2 comments:

-dazZ- said...

din kim slm kat nurol.jahat tul la ko din.sib bek aku xde spupu cam ko

aizatbest said...

jai..ko mmg jahat..hahah