Monday, May 5, 2008

BERITA TERKINI NORUL HIZAM

BERITA TERKINI NORUL HIZAM

Kelmarin masa aku ngah dinner kat setiawangsa bersama ‘badut angkasa’ si Norul Hizam nih, aku dgr bunyik tepon si Norul..die pun jawab call tu dengan sungguh berkarisma..bukan sebab aku curi2 dengar ke pe, tapi dah si hamlau tuh cakap macam org pekak, bukan main kuat lagik..so sume perbualan dia aku dengar walaupun mata aku ngah tengok game bola..antara yang aku dengar ialah :

1) “Minggu depan akak(akak kekasih norul) suruh beli cincin”-ingat beli cincin cam beli baju raya ke

2) “Tapi kene Tanya mak abg(konon ar abg,muka mcm mambang) dulu”-confirm mak die maki

3) “Cincin RM300 jek”-die ingat kalo tunang kene beli cincin jek kot-bahlol-

Lepas abih die call tu,selambe rock jek die ckp “ala,cincin 3 ratus jek”..pastu die ckp lak, “aku plan ujung tahun ni nak langsung terus” kata hamlau dengan nada bodoh..aku pun terus ar nasihat sambil maki, “weh,duit ko dah banyak sgt ke?? Ko ingat btunang tu just beli cincin jek pastu blah ke??” die jawab “ala, awek aku ckp abg die beli cincin rm300 jek”..ish x paham lak budak nih..aku Cuma nak bagitau die benda2 tunang, kahwin ni isu serius, die lak buat isu nih cam isu die nak isi minyak moto, bayar jek pastu tuang minyak dalam tank..apa ar..aku Tanya die, “duit dalam bank ko ade banyak ke??” die jwb, “ada ar sket aku simpan”..ada memang ada, tapi “SIKIT”..lagi ar aku hot, terus ak ckp, “weh ko ingat nak kawin ni benda memain ke?? Suka2 ko jek nak tanggung anak orang, ko pun menumpang rumah mak, ade hati nak kawin”..norul diam jek sambil wat muka xde feeling which is memang die xde kot..sekian

3 comments:

Sh:ma said...

LOL selamat kawin ABANG.

aizatbest said...

weh shima..
ko jgn menyokong agenda bdk norul nih

rudy said...

norul nak bertunang?!
satu keajaiban nih....
klu betul ar norul nak beli cincin lupe kan jew la...
baek mengembara cari "LORD OF THE RINGS"
hahaha....